GUIDE: Hvordan komme i gang med influencer markedsføring?

GUIDE: Hvordan komme i gang med influencer markedsføring?

En influencer har jobbet seg opp innenfor sin kompetanse i en spesiell området og gjort seg om til å bli sosiale medier-personlighet. Med å engasjere mennesker med innhold generer de følgere som ser opp til influenseren. En influencer har skap tillit og autoritet over sine følgere som lar seg påvirke eller ta råd for en bestemt kjøpsbeslutning. Når man snakker om influencer markedsføring så er det to merkevarer som samarbeider for å skape innhold.

1. Bestem mål 

Start med å lage mål til markedsføringskampanjen. Disse målene må vare SMART-mål som hjelper merkevaren din til å oppnå noe ut av influenseren. Følg denne malen får å lage SMART-mål: 

Reach: Antall personer man kan nå gjennom influenseren.

Relevance: Influenseren lager innhold som er relevant og sikter mot samme målgruppe som din bedrift. Eks. selger du kosttilskudd så er en trening influencer personen du vil samarbeide med.

Resonance: Evne til å lede følgerne til en bestemt handling. Resonance skal hjelpe bedriften må å oppnå merkevarebevissthet, øke antall følgere, øke trafikk på nettsiden og føre til konverteringer. Man må i tillegg gjøre det lett for følgerne til å utføre de målene som bedriften har satt. Eks. skal man forsøke å oppnå salg for et produkt, så sett direkte link ved siden av videoen eller under teksten til produktet. 

2. Finn målgruppen

Målgruppen blir fremdeles det samme uansett hvilken influencer du jobber med. Finn en influencer som sikter mot samme målgruppe som bedriften din. 

3. Sett budsjett og velg type influencer

Finn ut hvor mye du er villig til å betale for influencer markedsføring. 

Det fins mikroinfluencer som har rundt 10 000 til 100 000 følgere. De tar mindre betalt enn makroinfluencer som kan ha 100 000 til 1 million følgere. Mega-influencer kan ha flere millioner følgere og vil også koste mye. Det har ingen ting å si hvor effektiv en markedsføringskampanje vil være ut ifra følger antall. Man kan rette seg mot en mindre influenser som har mer lojale følgere og passer akkurat til målgruppen din.

4. Gå gjennom arbeidet til influenseren du har valgt

Velg influencer du vil jobbe med og vurder om personens merkevare stemmer med din merkevare. Det er viktig at de har en kombinasjon. Så still deg selv og influenseren disse spørsmålene: 

  • Passer influenserens innhold, merkevare og livstil til bedriften din sin image? 
  •  Hvem er influenserens publikum, er publikumet bred eller en nisje?
  • Har influenseren jobbet eller jobber med konkurrentene dine? 
  • Er målgruppen min aktiv på de plattformene som er brukt av influenseren?

5. Utvikle kampanjen

Når du har finnet den rette influenseren så er det bare å sette i gang med å utvikle kampanjen. Jobb med å lage gjennomtenkt innhold og hvordan influenseren skal gå frem. Finn ut av hva influenseren skal skrive om eller si og få innholdet til å virke naturlig og personlig. Se hvordan du kan gjøre det annerledes for å skape oppmerksomhet og engasjement. 

Sørg for at du lager en kontrakt der du og influenseren snakker om forventninger dere har til hverandre. Kanskje vil en influenser ta betalt på en annerledes måte som gratis produkter eller få rabatt.

6. Mål kampanjeresultatene

Du må finne ut om kampanjen var en suksess. Gå tilbake til dine SMART-mål og se om du har nådd målene dine eller ikke. Se alt av atferd og handlinger som har skjedd etter bare første kampanjeinnlegg på nettsiden og sosiale medier. Med å måle suksessen må man være kjent med analyseverktøy som Google Analytics. 

Gikk alt som forventet og du oppnådde bedriftens mål så er det lurt å bygge relasjon med influenseren. Det skaper bedre inntrykk når man bruker samme influenser over tid enn å bytte hele tiden på forskjellige influensere.

Jeg håper at denne artikkelen var til hjelp for bedriften din.

– Hasnain

Kilder:

https://blog.hubspot.com/marketing/how-to-work-with-influencers

https://influencermarketinghub.com/what-is-an-influencer/

https://influencermarketinghub.com/influencer-marketing-statistics/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *