Chatbot som en digital markedsføring i tiden som kommer

Chatbot som en digital markedsføring i tiden som kommer

Tradisjonell markedsføring har endret seg stort og digital markedsføring er i stadig endring. I dette innlegget skal jeg ta for meg hvordan digital markedsføring kan se ut videre i fremtiden med tanke på chatbot

Avansert Chatbot

Når kunstig intelligens (AI) utvikler seg vil chatbot bli mye bedre å ta i bruk. Vi ser allerede bedrifter bruker chatbot for kundeservice og veiledning inne på nettsiden. Noen har gått så langt at man kan bestille mat, planlegge flyreise og få anbefalinger, men med tiden vil roboten bli enda mer brukervennlig for kunden. 

Chatbot har over lengere tid for mange vært irriterende, ikke autentisk og forstyrrende når kunden skal handle eller finne informasjon inne på nettsiden, men sånn er det ikke lenger. AI og maskinlæring driver enda å forbedrer seg, der chatbot vil bli bedre med å tilby nyttige løsninger for forbrukerens individuelle behov.

Når teknologien utvikler seg vil chatbot bli mer forbrukervennlig for kundeservice, ikke bare det men vil bli brukt som en markedsføringskanal for å rette seg mot kundenes behov og andre diverse ting. Det er fordi undersøkelse fra Facebook fant ut at 56 prosent av kundene vil heller sende direktemelding enn å ringe kundeservice – AI vil bli bedre når man har en fullfungerende chatbot med nyeste teknologien i det feltet, der feil og misforståelse vil ikke eksisterer. 

Det finnes allerede tre hovedtyper chatbot. Regelbasert chatbot er en enkel chat som kunden må klikke på knapper og bruke forhåndsdefinerte alternativer, dermed gir chatboten noen valg og kunden må lede seg til svaret. 

Intellektuelt uavhengig chatbot bruker maskinlæring (ML) som hjelper chatboten å lære av det brukerne spør og lurer på. De er lært opp til å forstå spesifikke nøkkelord og setninger som sender svaret ut. Med tiden vil de trene seg opp til å forstå bedre og flere spørsmål, så å si lærer og trener de av tidlig erfaring. 

AI-drevet chatbot forstår alt av språk, er dyktig innen ML og har en forhåndsdefinert flyt for å sikre at de løser problemet som bli spurt. De kan huske kontekstens kontekst og brukernes preferanser. Denne type chatbot bruker Natural Language Processing (NLP) til å forstå menneske og få forbrukeren til å føle at det er en kommunikasjon mellom to mennesker. 

Chatbot som en ny digital markedsføring

Når bedrifter har klart å komme seg hit og med tiden blitt enda bedre chatbot vil det være enkelt for markedsførere å bruke det som markedsføringskanal. Så å si er noen bedrifters chatbot kommet langt med å forstå kunden og allerede begynt å sette inn markedsføringsstrategier for å oppnå mål.

Å ha en chatbot som hjelper med markedsføring er som å gå i en tradisjonell butikk, der en ansatt hjelper kunden med alt av kundeservice og salg – forskjellen er bare at roboten vil aldri glemme kunden sin. 

Chatbot kommer til å bli for mange en personlig shoppingassistent som kan lede til riktige valg, gjennom å bruke kundehistorikk av tidligere kjøp og preferanse. De kan tilby varer en kunde vil like eller har sett på før. En chatbot vet allerede hva du søker etter, der roboten kan enkelt plukke ut varen for deg. Senere vil det komme flere funksjoner som vil gjøre kundereisen mye bedre – tenk deg at chatbot tar imot tale, der roboten gjenkjenner stemmen og du som kunde kan be chatbot om å legge til varen og utføre betaling. 

Chatbot kan hjelpe bedriften din med å drive med mersalg og kryssalg på en ny måte. Med å hjelpe kunden gjennom tidligere besøk og være flink med å komme med hjelp og nøyaktig svar, vil kunden skape tillit. Det vil gjøre det enklere for kunden å forstå hvorfor chatboten tilbyr disse produktene.

Det kan bli brukt til å skape engasjement og beholde kunden over tid. Chatbot vil bli bedre på å samhandle med kunden og gjøre kunden mest mulig fornøyd, der roboten kan gjøre en kunde om til en lojal kunde. Teknologien kan lære av interaksjoner og sende relevant informasjon om ditt produkt, merkevare og tjeneste gjennom en personlig samtale. 

Allerede har det begynt å vokse frem flere meldingsplattformer som Messenger, Whatsapp og Wechat som tilbyr selskaper om å bygge chatbot – i følge Facebook er det 300 000 aktive chatbot på Messenger allerede. Siden disse meldingstjenestene er koblet opp mot sosiale medier kan man klare å nå ut til andre demografiske områder og ubegrenset kunder. Man kan dermed skaffe nye kunder og lettere hjelpe dem.

Foto: Geralt Hentet: pixabay.com

Kommunikasjon og data 

Det viser seg at 53 prosent av mennesker vil handle mest sannsynlig hos bedrifter de kan sende melding til. Det sendes i tillegg 2 milliarder meldinger mellom mennesker og selskaper hver måned bare på Messenger, og enda skal AI teknologien få chatbot tjenesten til å vokse.

Det vil muligens få e-post markedsføring til å endre seg. Ut ifra det jeg tror kommer bedrifter til å bruke chatbot til å sende nyhetsbrev og andre relevant informasjon som pleide å bli sendt via e-post erstattet med chatbot. Folk er mer villig til å åpne chat melding enn e-post. Headliner Labs undersøkte at det er 3,5 ganger større sannsynlighet for at en melding blir åpnet enn markedsførings-e-post. I tillegg har klikkfrekvensen på e-postmarkedsføring ikke blitt bedre på flere år. 

For bedrifter vil det være en ny måte å samle inn data på og med riktig maskinlæringsverktøy vil chatbot bli bedre til å analysere data som kan bli brukt til markedsføring i sanntid. Chatbot kan hjelpe kunden akkurat i sekundet med å tilby rabattkode eller be kunde utføre en handling for å få gratis produkt.

Avslutning

Chatbot har utviklet seg enormt den siste tiden, men vil bli en mer fornuftig måte for alle bedrifter å ta i bruk for å nå kundene sine. Markedsføring kommer til å bli en stor del av tjenesten og fremover vil virtuell assisten bli en normal del av netthandel og kundeservice hos mange små og store bedrifter. Det er garantert at det vil bli en fremtidig markedsføringskanal for å nå ut til enkeltpersoner og vil skape nye muligheter for virksomhetene. 

– Hasnain

Kilder:

https://www.forbes.com/sites/theyec/2021/01/27/the-future-of-growth-the-top-digital-marketing-trends-of-2021-explained/?sh=95f7918572e3

https://www.socialmediatoday.com/news/9-great-examples-of-how-brands-are-using-chatbots/524138/

https://www.entrepreneur.com/article/299611

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *