GUIDE: Hvordan opprette Google ads?

GUIDE: Hvordan opprette Google ads?

I dette innlegget skal jeg vise steg for steg hvordan man oppretter Google ads.

Steg 1: Opprett konto

Gå inn på din nettleser og søk på Google ads – bla nedover til du kommer til første organisk søk og klikk deg inn på linken. Du vil komme direkte inn til nettsiden.  

Her må du registrere deg. Lag en Google-konto eller logg deg inn hvis du har en fra før (Google-konto: Gmail, Google+, Google drive eller YouTube).

Skjermdump 

Steg 2: Velg ditt mål 

Når du har logget inn blir du spurt om å velge hovedmål til kampanjen, du har tre alternativer å velge mellom. Valg det du vil oppnå og trykk neste. 

Skjermdump

Steg 3: Skriv inn bedriftsnavn

Oppgi bedriftsnavnet ditt. Det vil hjelpe med at annonsen kommer opp når folk søker etter bedriftsnavnet. Skriv ned eks. Outskirt også trykk neste.

Skjermdump

Steg 4: Skriv inn adresse på nettsiden

Skriv inn adresse på nettsiden der du vil at folk skal blir sendt til når de klikker på annonsen din. Du kan velge mellom å ha startsiden eller en mer spesifisert side. Eks. outskirt.no. Trykk neste – du vil få opp et eksempel på hvordan det vil se ut for folk som klikker inn på nettsiden. 

Skjermdump

Steg 5: Skriv annonseteksten 

Her skriver du inn annonseteksten. Det er selveste teksten som folk vil se når de får opp annonsen. Du kan ha med 3 overskrift og 2 beskrivelser. Skriv kort og kom med en oppfordring til å utføre en handling i annonsen din. Du kan velge å legge til en ringeknapp i annonsen.

Skjermdump

Steg 6: Legg til nøkkelord

Legg til så mange nøkkelord som mulig det kan være positive og negative ord. Tenk på alt av ord som kan blir brukt for å søke på akkurat det du selger. Nøkkelordene du legger til vil gjøre det enklere for Google å finne samsvar mellom annonsen din og brukernes søk.

Skjermdump

Steg 7: Velg geografisk hvor annonsen skal vises

Her bestemmer du fritt hvor du syns annonsen passer best å vises. Det kan være et postnummer, en by, en stat eller et land. Eks. er å velge hele Norge for å treffe et større publikum eller legge til postnummer for å rette seg mot en spesifikt geografisk målgruppe.

Skjermdump

Steg 8: Sett budsjett

Her setter du et budsjett for annonseringen. Google gir deg tre alternativer som du kan velge mellom eller kan du angi ditt eget budsjett. 

Skjermdump

Steg 9: Se over kampanjen

Se over kampanjen og sjekk at alt stemmer. Du vil få opp et sluttresultat av annonsen der du kan endre på det du har valgt og skrevet.

Skjermdump

Steg 10: Fyll betalingsopplysningene og bekreft 

Når du har bekreftet og alt er godkjent er du ferdig. Nå har du opprettet annonsen på Google. Noe som er lurt å gjøre er å knytte Google Analytics sammen med Google Ads. Med det så kan du se alt av data og konverteringer som kommer direkte fra annonsen din. 

Skjermdump

Jeg håper at denne artikkelen var til nytte. 

– Hasnain

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *