Benytter du deg av disse digitale markedsføringskanalene i 2021?

Benytter du deg av disse digitale markedsføringskanalene i 2021?

Har du noen gang lurt på hva som er meningen med markedsføring? Bak alt markedsføring handler det alltid om å oppnå noe og derfor er man opptatt med å ha en vellykket markedsføringsstrategi. Det kan være mål som å skape sterk merkevare, bygge omdømmet rundt selskapet og posisjonere seg vekk fra konkurrentene. Mye av markedsføringen handler om å informere og få forbrukerne til å erkjenne at de har et behov som de ikke har tenkt på før. 

Med en digitalisert virksomhet er digitale markedsførere også opptatt med å være mer synlig på internett. De bruker markedsføring for å oppnå konverteringer i nettbutikken som besøk, salg, leads og aktiviteter som å abonnere på nyhetsbrev. Som en markedsfører er man der hvor publikummet er og derfor er en rekke medier viktig for dem. Meningen med å være på sosiale medier er ikke bare for å informere og dele nyheter, men blant annet for å skap engasjement, nettverkseffekt og få synlig word of mouth foran andre potensielle kunder. 

Alt det som er nevnt øverst er langsiktige og kortsiktige strategier som fører til å oppnå et spesifikt formål som er inntekt. Hensikten bak markedsføring er å tjene penger for selskapet og derfor er det viktig å bruke digitale kanaler som gir høyest gevinst for pengene du bruker, så å si er markedsføring en investering for selskapet.

Her må du være

Er du en små, mellomstor eller stor bedrift så må du først vite hvilken digital enhet det er mest nødvendig å rette seg mot. Smarttelefon er den mest brukte enheten og har tatt ledelsen over bærbare datamaskiner og TV. Det er den raskeste måten å kommunisere og skaffe informasjon på. For å gjennomføre effektiv markedsføring bør du være opptatt med å ha mobilvennlig innhold, siden mobilen blir mest brukt gjennom dagen. 

Det er omtrent 5,22 milliarder mennesker som bruker mobiltelefon i dag. Det utgjør 66,6 prosten av verdensbefolkningen. Ser man på årlig hastighet så vokser smarttelefonbruken på 7 prosent. Det er et gjennomsnitt på mer enn 1 million nye smarttelefoner som blir tatt i bruk hver dag. I Norge er det 96 prosent av befolkningen som er tilgjengelig via smarttelefon og derfor må du definitivt bruke mobil markedsføring.

Foto: Brett Jordan hentet fra: unsplash.com

Facebook

En av de mest populære mobil-appene som startet med å tilby tjenesten til studenter – er nå den mest opptatte plattformen som har 2,8 milliarder aktive brukere månedlig. Facebook-annonsering gir muligheten til å fokusere på et stort publikum eller en spesifisert målgruppe, der algoritmer og maskinlæring gjør jobben med å nå ut til dine potensielle kunder. Du kan skape bilde eller video innhold, legge ut produkter på marketplace, lage en story som blir vist på startsiden og masse mer.

Det forventes at bedrifter kommer til å bruke 240 milliarder dollar innen 2022 på mobilannonsering, der bare i 2020 hadde Facebook vunnet 23 prosten av årlige annonseinntekten i Amerika. Det har noe å si hvor effektiv Facebook-annonsering er, i tillegg bruker 67 prosent av nordmenn Facebook daglig.

 Instagram

Instagram er en veldig enkel app som for det meste blir tatt i bruk for bilde- og videodeling. Video er det mest brukte formatet innenfor markedsføring og blir svært mye brukt på Instagram som innholdsdeling. Ser man på studien fra Quintly har de kommet frem til at video skaper mer engasjement enn vanlig bildedeling. Med 2 609 000 brukere i Norge er plattformen tjenlig for både små og store bedrifter. Man kan fokusere på betalt og ikke betalt annonsering, der begge måtene er effektive.

Når det gjelder plattformen kan man fokusere på å dele video gjennom Stories, Instagram Feed og Reels. Videoene kan være alt fra 3 til 60 sekunders der kreativiteten kan slippes løs. Man kan også lage sin egen kanal inne på IGTV der du kan lage lengere innhold opp mot 60 minutter, eller gå live. Man kan merke produkter direkte i videoinnholdet, der seere kan trykke seg rett inn fra videoen. For å hente inn flere seere kan man også promotere IGTV videoen gjennom Reels. Det beste med hele plattformen er at alt av innholdet blir sett gjennom mobilen – ser man på statistikken bruker 40 prosent av norske brukere appen daglig.

Foto: Eaters Collective Hentet fra: unsplash.com

Influencermarkedsføring

Influencermarkedsføring som er et samarbeid mellom en bedrift og en sosiale media- personlighet er en het markedsføringskanal som hjelper bedrifter i stor grad. For å lese mer om influencermarkedsføring trykk her.

En undersøkelse fra Influencer MarketingHub har 90 prosent av respondentene sagt at influencermarkedsføring er en effektiv måte å markedsføre produkter og tjenester på. Ser man på undersøkelsen bruker 56 prosent av bedriftene samme influencer på de forskjellige kampanjene. For å understreke hvor lønnsomt markedsføringen er så tjener bedrifter 5,20 dollar for hver 1 dollar de bruker på influencermarkedsføring. De beste som er 13 prosent av bedriftene tjener 20 dollar eller mer. 

Rundt 67 prosent av merkevarene fra en undersøkelse sier at Instagram er den viktigste plattformen for slik markedsføring. Det er også andre plattformer som er effektive innenfor influencermarkedsføring som YouTube og den stadig voksende plattform TikTok.

Avslutningen

For å komme med en kort avslutning vil jeg si at først og fremst er det viktig å finne ut om målgruppen din befinner seg i disse kanalene. Men fortsatt som en bedrift er det lurt å opprette egen Facebook og Instagram profil. Jeg anbefaler sterkt å bruke videoannonsering på begge plattformene, også på influencermarkedsføring siden det skaper mer engasjement. Til slutt alltid fokuser på markedsføring som er rettet mot smartmobilen.

– Hasnain

Kilder:

https://wearesocial.com/blog/2021/01/digital-2021-the-latest-insights-into-the-state-of-digital

https://datareportal.com/global-digital-overview

https://www.ssb.no/teknologi-og-innovasjon/faktaside

https://www.ipsos.com/nb-no/ipsos-some-tracker-q420

https://www.ipsos.com/sites/default/files/ct/publication/documents/2021-04/Ipsos%20SoMe-tracker%20Q1%2721.pdf

https://www.quintly.com/blog/instagram-study-2019?_ga=2.68600089.980482935.1621698228-1411386076.1621698228

https://influencermarketinghub.com/influencer-marketing-statistics/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *