Slik legger du til et nytt nettside i Google Analytics

Slik legger du til et nytt nettside i Google Analytics

For dere som er nybegynnere er Google Analytics en gratis analysetjeneste som sporer opp aktiviteter fra en enhet som er koblet til og rapporterer det videre til Google Analytics. Trafikken som blir sporet opp blir vist på en detaljert og oversiktlig måte som kan bli brukt av markedsførere, analytikere eller bare en enkeltperson til å få innsikt i nettsiden.

Noe av informasjonen som kan genereres fra Google Analytics er antall besøkende, visninger for en bestemt side, oppholdstid inne på en side, hvilken plattform besøkende kommer fra og geografi. Man kan også koble Google ads til Analytics for å spore og se resultater av annonser. Google Analytics er en utmerket tjeneste som hjelper bedrifter med å forstå hva som foregår og fungerer inne på en nettside. Derfor er det lurt å koble nettsiden til Google Analytics.

Her er en guide for hvordan man legger til et nytt nettside i Google Analytics. Om du vil koble til flere enheter inne i Google Analytics, så kan du også gjøre det uten å opprette en til konto. Google tillater å legge til 50 enheter inne på en konto.

Så la oss starte …

Steg 1: Logg inn på Google Analytics

Logg inn på Google Analytics med Google-konto (Gmail, Google+, Google drive eller YouTube er Google-konto). Bruk eksisterende konto, sånn at du har alle enhetene under samme konto. Hvis du ikke har Google Analytics-konto kan du opprette en ny.

Steg 2: Gå til administrator

Når du har logget inn vil nettsiden se ut som det her.

Helt nederst på venstre side står det «Administrator», klikk på den.

Steg 3: Opprett et område i Google Analytics

Når du har kommet så langt skal du klikke inn på den blå boksen som det står «opprett et område».

Fyll ut alt av informasjon som er nødvendig for området (enheten) du skal legge til. På områdenavn kan du skrive nettadressen (domenenavn). Legg til tidssone og valuta. Trykk på «vis avanserte alternativer» og kryss av på «opprett et Universal Analytics-område». Velg tidligere versjon eller begge versjonene. klikk på «neste».

Legg til bedriftsinformasjon som bransjekategori, bedriftsstørrelse og kryss av alt det du tenker bedriften din kommer til å bruke i Google Analytics. Etter det kan du klikke på den blå knappen som det står «opprett», så er du ferdig.

Nå har du lagt til et nytt nettside som er den enkleste delen. Det du må gjøre nå er å koble nettsiden til Google Analytics for å få opp informasjon og statistikk over nettsiden. For å klare det legger jeg til en video som viser hvordan man skal gjør det. Videoen viser hvordan man kobler en WordPress nettside opp mot Google Analytics.

– Hasnain

Kilder:

https://databox.com/how-to-use-google-analytics-across-multiple-websites

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *