Refleksjonsnotat

Refleksjonsnotat

Etter fire uker med forelesning i Digital økonomi og forretningsmodeller er jeg nå ferdig med første delen av valgfaget Digital Markedsføring, som ble ledet av Arne Krokan. Det har vært spennende og en lærerik periode med både forelesninger, en del skriving og egenlesning. Vi gikk gjennom mange forskjellige temaer innen teknologi, digitalisering og digital økonomi, der jeg har lært hvordan samfunnet, organisasjoner og tjenester kommer til å utvikle seg videre i fremtiden. I tillegg til hva slags effekter det vil ha med endring. Kunnskapen som ble formidlet har fått meg til å forstå noe helt nytt og tenke mer kreativt. Jeg skal oppsummere hva jeg har lært og hva jeg spesielt syns har vært interessant med Arnes kurs.

Den første uka lærte jeg om studieteknikker og hvordan vi kan bli flinke til å studere. Marianne Hagelia lærte oss en god notatteknikk, nemlig samskriving som gikk ut på å skrive notater sammen med andre studenter på et Google docs dokument. Jeg lærte om hvorfor det er viktig å blogge som blant annet fordi man lærer stoffet bedre, klarer å tenke mer rundt temaet og får oversikt over hva man ikke har forstått. Arne gikk gjennom plattformer der han snakket om big data, to-sidig marked, den fremtidige forretningsmodellen og hvordan koordinering har blitt mer effektivt med internett. Vi lærte om delingsøkonomi, tillit, kunstig intelligens som kommer til å ta over arbeidsoppgaver og maskinlæring. 

Andre uka lærte vi mer om kunstig intelligens og GAN teknologi som er både positivt og negativt, det kan bli brukt til å lage kunst og skape falske troverdige bilder/videoer av andre mennesker (pornografi). Jeg har fått en forståelse over hvor raskt AI kan utvikle seg og hvor skremmende det kan være for samfunnet som f.eks. det kinesiske sosiale kredittsystemet. Vi så på 3D-print, VR, AR og hvordan nye teknologier vil endre markedet som selvkjørende bilder. Vi gikk også litt inn på gaming. 

Tredje uka lærte vi om demografisk utvikling og hva det har å si for oss studenter. Vi så på hvordan teknologi kan komme med nye måter å produsere på som laboratoriedyrket kjøtt som er mer miljøvennlig og effektiv. Vi gikk mer grundig innom plattformer og forsto sammenhengende mellom fagbegrepene viral vekst, nettverkseffekt, økosystemer, increasing returns, oppmerksomhets økonomi og hvor viktig lave transaksjonskostnader er innen digitale tjenester. Andre temaer vi lærte om er filterboble og ekkokammer. 

Fjerde og den siste uka med forelesning snakket Arne om sosiale nettverk som foregår gjennom sosiale medier blant annet om relasjoner, at vi knytter lettere relasjoner med personer lik oss selv og hvordan nettverket består av svake og serke bånd. I tillegg lærte vi om blokkjeder og kryptovaluta.

Interessante temaer

Først vil jeg starte med å si at hele kurset var spennende og jeg lærte noe nytt hver forelesning. Det som økte min interesse innen de forskjellige temaene var kunstig intelligens og det å få anelse over hvor langt vi har kommet med teknologien. Blokkjeder var noe helt nytt og noe jeg kunne ha lært mer om. I tillegg var det fascinerende å lære om 3D-print som vil løse mange problemer på en effektiv måte som f.eks. 3D-printet hus til de som bor i ekstrem fattigdom. 

– Hasnain Hussain

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *