Smart studieteknikk

Smart studieteknikk

Torsdag 7. januar hadde vi første forelesning i valgemnet digital markedsføring. Gjennom semesteret skal vi ha fire hovedtemaer: digital økonomi og forretningsmodeller, sosial kommunikasjon, e- varehandel og digital markedsføring. Vi skal starte med del én av emnet som handler om digital økonomi og forretningsmodeller der Arne Krokan er foreleser. I tillegg har han tatt med foreleseren Marianne Hagelia som snakker om studieteknikker. 

Jeg er veldig spent på å lære mer om teknologi og digital økonomi der jeg allerede har fått smakebit fra emne digital forretningsforståelse i 3 semester. Til vårt andre blogginnlegg skal vi skrive om noe vi syns var interessant med forelesningen. Arnes del lærte vi om plattformer, delingsøkonomi og tillit. Jeg som student ble nysgjerrig på studieteknikken Marianne gikk gjennom som er nyttig nå som vi har hjemmeskole og jobber alene. 

Digital studieteknikk 

Vi mennesker er ulike og vi tar til oss læring på ulike måter. Noen har stort læringspotensial der de lærer raskt og andre bruker litt tid, men fortsatt tar vi i bruk forskjellige teknikker for å huske. En god studieteknikk vil derfor være forskjellig fra person til person. Det lønner seg å finne den riktige teknikken når man øver til eksamen. Hvis du føler at du ikke klarer å huske godt nok, er det lurt å bytte eller prøve andre studieteknikker. Det vil garantert hjelpe deg med å få bedre karakter. 

Noen metoder studenter bruker er å lese og notere. Når man skriver notater er det lurt å skrive smart, med å ha en notatteknikk der man skriver ned det viktigste. Fordelen med det er å ha oversikt over hva man bør fokusere på og repetere det. Med å jobbe i grupper og holde diskusjon er en god måte å lære fagstoffet på en effektiv måte. Det gir muligheten til å formidle det man har lært med hverandre. Samtidig får man vite andre studenters synspunkt om hva de tenker. Noe som er veldig nyttig å gjøre når man skal øve til eksamen er å lage et tankekart. Det gir en oversikt over pensum og man kan lett sette fagstoffet i sammenheng. I tillegg kan man danne seg et bilde av tankekartet som gjør det lettere å huske når man har eksamen. Andre studieteknikker er å bruke Quizlet der man kan lage spørsmål og stille til seg selv. Denne metoden hjelper med å repetere pensum og gir oversikt over hva man kan og ikke kan. En ting det er lurt å huske på er at man ikke skal bare prøve å memorere fagstoffet, men også prøve å forstå det. Det å forstå noe gjør i seg selv lettere å huske pensum. 

Fra Marianne sin del av forelesningen gikk hun gjennom flere metoder som kan hjelpe oss med faget og hvordan vi kan lære best. En av studieteknikkene som ble nevnt var å bruke Google docs der studenter kan skrive sammen i et felles dokument. Fordelen med denne metoden er at man kan se hva andre noterer som de syns er viktig fra forelesningen. Samtidig blir det enklere når man samler alle på ett sted. 

Nå som vi går gjennom en pandemi har det sikkert blir vanskelig for noen studenter å studere hjemme på den måten man pleide å gjøre. Det har blitt mer selvstendig lesing som kan være utfordrende for noen eller litt kjedelig av og til. Da er det lurt å bruke Google docs der du har muligheten til å jobbe i en gruppe. Det kan i tillegg skape motivasjon i forelesningen med å notere sammen. 

Selv sitter vi foran skjermen og ser på forelesningen der det kan bli fristende å sjekke Facebook eller andre nettsider. Det kan plutselig komme varsel på mobilen der man blir distrahert og mister konsentrasjonen. I sånne situasjoner er det ikke lett å få med seg alt som blir sagt. Dermed er det nyttig å bruke Google docs der sikkert noen andre i gruppen fikk med seg det foreleseren sa. 

Med å ha notatene digitalt kan man også få lett tilgang til de gjennom mobilen der man kan øve andre steder enn hjemme. Man får muligheten til å ha små økter flere ganger om dagen og kan pugge fagstoffet mellom ventetid som er en god måte til å huske bedre. I tillegg skriver man fortere når man noterer på PC-en og kan enkelt rette opp skrivefeil.

Jeg har brukt Google docs veldig mye under gruppeeksamen. Det er enkelt å ta i bruk og er et veldig nyttig verktøy for mange. Man har lett tilgang til hverandres tekst og er et bra program til å følge opp arbeidet til gruppen. I tillegg har man kommentarfelt der man kan chatte med gruppen samtidig som man skriver. 

Det fins mange forskjellige studieteknikker og ingen er dårlige. Det kommer mer an på hvilken som passer best for deg. Med å finne sin studieteknikk og ha gode arbeidsvaner lærer man mer effektivt. Man bør unngå å tenke at du ikke klare å huske fagstoffet på grunn av din intelligens, og heller ha en growth mindset. Der det å lære seg kunnskap går mer ut på hva slags innsats man legger i faget.

– Hasnain Hussain

Kilder:

https://studenttorget.no/index.php?show=41&expand=41,3795&artikkelid=20234

https://e24.no/privatoekonomi/i/b585vv/ny-undersoekelse-du-blir-syk-av-mobilbruken

https://forskning.no/uit-norges-arktiske-universitet-skole-og-utdanning-partner/her-er-de-beste-studieteknikkene/326821

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *